Gyakori kérdések

Ingóságokban történt kár esetén mi a teendő?

....

Mennyi időn belül tudnak kijönni a sürgős esetekhez?

....

Munkájukra vállalnak garanciát?

A törvényben előírt garanciális feltételekhez igazodunk  191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelete alapján. Azonban ha bizonyos munkákat a törvény nem szabályoz garanciális feltételekkel, egyedi megállapodás szükséges a munka megkezdése előtt.

Szolgáltatásaink, Alpintechnika Budapest, Miskolc

Társasházaknak, közös képviselőknek

Megalakulásunk óta kiemelt megrendelőink közé tartoznak a társasházi lakóközösségek és lakás szövetkezetek. A rossz állapotú homlokzat, kémények, esetleg tető és a hozzá párosuló szerény anyagi lehetőségek által okozott ellentmondás feloldásában úgy próbálunk segíteni, hogy a sürgősen elvégzendő munkák ellentételezésére eseti megállapodás alapján nagyságrendtől függően részletfizetési kedvezményt, vagy banki hitel ügyintézést tudunk biztosítani (Budapesten , Miskolcon, vagy Magyarországon bármelyik településen)  Természetesen a pályázatok adta lehetőségek kiaknázásához műszaki, illetve pénzügyi tanácsadással állunk rendelkezésükre és a szükséges költségvetéseket térítés nélkül készítjük el. 


 

Festés nagynyomású airless szórással :

Társasházak régi kopott koszos homlokzatát , vagy akár új felületeket Airless techologiával átfestjük rendkívüli minőségben.

Precízebb ,gyorsabb ,extra minőség.

Miért is jó ez?

Az eljárás elonye, hogy adott ido alatt lényegesen nagyobb felület vonható be, mint a hagyományos ecseteléssel.A szórópisztolyból a festéket parányi cseppekké porlasztva juttatják a felületre. A szórás annál tökéletesebb, minél kisebbek a festékcseppek és minél egyenletesebb a felületi eloszlásuk. 
airless (levego nélküli) szóróberendezéseket alkalmaznak, amellyel kisebb anyagveszteséggel, termelékenyebben és jobb minoségben lehet az igényelt bevonatot kialakítani. Az eljárás hidegen (20 oC-on) és 70-240 bar nyomáson, valamint forrón, (70-80 oC-on) és kb. 70 bar nyomáson egyaránt alkalmazható.
Airless festékszóráskor a készülék szivattyúja szívja fel a tartályból a festéket és kb. 240 bar nyomással sajtolja át a szórópisztoly kisfuratú speciális, kopásálló fúvókáján, közben a festék a pisztoly nyitásakor levego nélkül a gyors expanzió következtében ultradiszperz részecskékké porlad.

Favágás, fakivágás.

A favágási  munkákat alpintechnikával végezzük el. Ennek a  technológiának az előnye az emelőkosaras gépkocsival szemben, hogy minden fát meg tudunk közelíteni legyen bárhol belső udvarban, temetőben sírok közt, meredek sziklafalban továbbá elmarad a nehéz gépjármű kerekei által okozott taposási kár.

Minden méretű fát meg tudunk mászni és minden favágási munkát el tudunk végezni.
A fák környezetében lévő objektumok épségét megkíméljük, mert ha szükséges mindent kötélen engedünk le.


Szigetelés

A szigetelés egyre nagyobb szerepet játszik az épületeknél. A hőszigetelés, tetőszigetelés, nyílászáró-szigetelés sarkalatos pontja az épületeknek hőveszteség szempontjából. A megfelelően kivitelezett hőszigetelés csökkenti a meleg ki- vagy bejutását az épületbe, ezen kívül védi a falakat az időjárás viszontagságaitól is. A panelhézag szigetelés szintén védelmet nyújt pl. az esővíz beszivárgása ellen. Egy utólagosan elkészített tető vagy külső hőszigetelés sok forintnyi megtakarítást eredményez az ingatlan tulajdonosának.


Homlokzatfelújítás 

Egyre elterjedtebb, hogy az épületek homlokzatának a felújítása alpintechnikával történik. Egy homlokzatfelújítási munka során a vakolás, festés, hőszigetelés, bádogos munka, ereszcsatorna csere, gipszstukkó cseréje, elkorhadt egész deszkázat cseréje teljes mértékben kivitelezhető alpintechnológiával és sokszor csak így valósítható meg.

Olyan utcákban, ahol az állványzat reklámfelületként nem hasznosítható – ilyen pedig sok van -, jóval gazdaságosabb az alpintechnikai kivitelezést választani, mert itt csak plusz költség az állvány.

Vagy egy másik példa: az ereszdeszkázat elkorhadt, ki kellene cserélni, mert már beázhatnak a lakások, vagy veszélyes, hogy a fejünkre hullik. Viszont a háznak nem áll rendelkezésére annyi pénz, hogy az egész homlokzatot beállványoztassa, és így felérjék az ereszt, viszont más nem tudja megközelíteni az eresz alját. Ilyenkor hívjon fel minket és elvégezzük a rész felújítási munkáit.


Épülettisztítás

Az épülettisztítás minden esetben első lépése a felújításnak, vagy olyan homlokzatoknál szükséges, melyek anyaguknál fogva rendszeres tisztítást igényelnek, vagy egyszerűen csak beszennyeződtek. A különböző felületekhez a megfelelő technológiát kiválasztva, magas nyomással vagy vegyszeresen, vagy ezek kombinációját alkalmazva a kívánt eredmény mindig elérhető.Tisztítást nem csak a homlokzatok igényelnek, hanem az ereszcsatorna rendszerek is, ezeket eldugíthatják falevelek, kisállattetemek is. Ezeket mindenképp érdemes kitisztíttatni Ez kellemesebb közérzetet biztosít az ottlakóknak is.


Veszélytelenítés

Az épületek veszélytelenítése egy átmeneti állapottól a felújításig, vagy egy elemi kár okozta azonnali veszély elhárítása, és a következőket foglalhatja magában: A tetőkről, a kéményekről homlokzatokról a málló, omló, elöregedett, lehulló és ezáltal veszélyt jelentő részek eltávolítása alpintechnikával. Ezek a leeső részek veszélyeztethetik az élet- és vagyonbiztonságot. Ide tartozik még a vihar okozta károk azonnali elhárítása is, mint pl.: letört antennák, faágak, esőcsatornák, erkélyek, korlátok, kéményseprőjárdák, reklámtáblák eltávolítása, cseréje, vagy helyreállítása.